Sivas’ta balıkçılık işi ile uğraşan Burak Somtaş işine olan bağlılığı ve çabası ile bir çok kitle tarafından takdir görüyor. Sivas’a günlük getirdiği taze balıklar her gün tükenirken müşterileri ile olan samimiyeti ve ilgisi de dikkatlerden kaçmadı.
Bizim Sivas Gazetesi olarak daha önce bir çok defa gündeme getirdiğimiz ve yaptığı bir birinden farklı çalışmalar ile adından söz ettiren balıkçı Burak Somtaş giderek büyüyen bir kitleye hitap etmeye başladı.
Hem iş yeri hem de sosyal medya hesaplarında müşterileri ile yakından ilgilenen Burak Somtaş günlük getirdiği balıkların akşama kadar tükenmesi ile ilgili ‘’Şu anda 29-30 çeşit balık satıyoruz. Türkiye'nin her yerinden, her bölgesinden balıklar geliyor. Karadeniz'den, Akdeniz'inden, Ege Denizi'nden balıklar yaptırıyoruz. Kendimiz sabah güneş doğmadan erken saatte her gün yola gidiyoruz ürünleri tek tek seçerek alıyoruz. Taptaze balıklar getiriyoruz. Getirdiğimiz bu ürünleri de WhatsApp ve Instagram'da yayınlıyoruz. Müşterilerimiz balıkların taze olduğunu görüyorlar zaten artık bir çok müşterimiz bizim çalışma tarzımızı, işimize verdiğimiz değeri ve dikkati biliyor. Balıkların taze olduğunu görüp işletmemize geliyorlar balıklarını taze taze alıyorlar balıklar bitiyor. Ertesi gün aynı işlemi bir daha tekrarlıyoruz’’ şeklinde konuştu.
Sivas’ta ki balık tüketimi ve rağbetin sebebi
Somtaş ''İşte çok fazla rağbet görmemizin sebeplerinden biri de elhamdülillah dediğim gibi yani biz günlük saatler süren çaba sonucu getirdiğimiz balıkları yayınlıyoruz müşterilerimize WhatsApp'taki müşterilerimize, Instagram'daki müşterilerimize. Taze balık geldi diye. Gören müşterimiz Burak taze balık getirmiş. İşte balıkçının firması taze balık getirmiş diyerek geliyor. Ve burada çalışan arkadaşlarımızda aşçımız ve diğer arkadaşlar işinde gayet başarılı hepsi balık çeşitlerine hakim hem balıklarımız taze hem de müşterilerimize hizmet konusunda kendimizi giderek geliştirmekteyiz. Balık fiyatlarına gelince fiyatlar geçen seneye oranla tabii geçen seneyle bu sene arasında örnek veriyorum mazot fiyatında artış var, İşte onunla birlikte ürün bol olduğu zaman balıkta fiyat düşüyor. Örnek veriyorum hamsiyi biz yüz liradan satıyoruz. Sezonu açtığımızdan beri hamsi yüz lira şu anda şartlara göre et ve tavuk fiyatlarına baktığımız zaman hamsi gayet makul bir fiyatta çünkü 100 TL’ye bir kilo alsanız hamsiyi üç kişi rahatça karnını doyurabilir’’ dedi.
Sivaslılar kışın taze balık ile sağlıklı
Her gün balık getirmek için yola çıktıklarında yaptıkları bu işten zevk duyduklarını ve artan mazot fiyatlarının yaptıkları işten daha önemli olmadığını aktaran Somtaş ‘’Çok fazla rağbet görmemizin sebeplerinden biri de biz balığı günlük ve getiriyoruz Sivas’ta balığı seven, taze balığı seven bir çok müşterimiz bulunmakta. Biz örnek veriyorum arabayı her gün gönderiyoruz. Verdiğimiz mazot parasına acımıyoruz , bir haftalık balık getirip mazottan kaçmıyoruz arabayı her gün gönderiyoruz. Her gün gönderiyoruz ve o yüzden her gün taze balık geliyor. Her gün taze balık geldiği için de rağbet görüyor Allah'ın izniyle hani bir haftalık falan balık getirdiğimizde ne olur? O balık bayatlar ondan dolayı bir haftalık hem mazottan kaçar. Ama bu sefer de yani insanlar tabi balık taze yenmeli müşteriler her zaman taze balık ister ve balığı haftalık getirdiğinde balık bayatlar ve müşterisi iptal olur uzun vadede. Ama biz ne yapıyoruz? Balıkları günlük getiriyoruz günlük geçirdiğimiz için. Arabamızla her gün yola gittiğimiz için taptaze balık geliyor. Rağbet görmemizin en büyük sebeplerinden ve özelliklerinden biri de budur’’ şeklinde konuştu. 'Sosyal medya büyük önem taşıyor' Müşterilerinden beklediği geri dönüş ve ilginin sebebini anlatan Somtaş ''Şimdi taze balık getirdiğimiz gibi biz teknolojinin de gelişmesi ile sosyal medyayı 7/24 aktif bri şekilde kullanıyoruz. Müşterilerimiz bize sosyal medyadan ulaşarak balıklar hakkında çalışmalarımız hakkında bilgi alıyor bize geri dönüşlerini talep ve ya şikayetlerini iletiyor. Balıklarımızın da çeşitliliğini güzel bir şekilde sosyal medya da gösterebeiliyoruz. Tabi bu şekilde olmasının bir sebebi de sosyal medya da ki çalışmalarımız. Onun dışında zatan Sivaslılar gerçekten balığı çok seviyor çok tüketiyor soğuk havalarda büyük protein ve bitmek bilmeyen faydaları sebebi ile balık kış aylarına vazgeçilmez'' dedi.
Hatice Kurt
Bizim Sivas Gazetesi olarak daha önce bir çok defa gündeme getirdiğimiz ve yaptığı bir birinden farklı çalışmalar ile adından söz ettiren balıkçı Burak Somtaş giderek büyüyen bir kitleye hitap etmeye başladı.
Hem iş yeri hem de sosyal medya hesaplarında müşterileri ile yakından ilgilenen Burak Somtaş günlük getirdiği balıkların akşama kadar tükenmesi ile ilgili ‘’Şu anda 29-30 çeşit balık satıyoruz. Türkiye'nin her yerinden, her bölgesinden balıklar geliyor. Karadeniz'den, Akdeniz'inden, Ege Denizi'nden balıklar yaptırıyoruz. Kendimiz sabah güneş doğmadan erken saatte her gün yola gidiyoruz ürünleri tek tek seçerek alıyoruz. Taptaze balıklar getiriyoruz. Getirdiğimiz bu ürünleri de WhatsApp ve Instagram'da yayınlıyoruz. Müşterilerimiz balıkların taze olduğunu görüyorlar zaten artık bir çok müşterimiz bizim çalışma tarzımızı, işimize verdiğimiz değeri ve dikkati biliyor. Balıkların taze olduğunu görüp işletmemize geliyorlar balıklarını taze taze alıyorlar balıklar bitiyor. Ertesi gün aynı işlemi bir daha tekrarlıyoruz’’ şeklinde konuştu.
Sivas’ta ki balık tüketimi ve rağbetin sebebi
Somtaş ''İşte çok fazla rağbet görmemizin sebeplerinden biri de elhamdülillah dediğim gibi yani biz günlük saatler süren çaba sonucu getirdiğimiz balıkları yayınlıyoruz müşterilerimize WhatsApp'taki müşterilerimize, Instagram'daki müşterilerimize. Taze balık geldi diye. Gören müşterimiz Burak taze balık getirmiş. İşte balıkçının firması taze balık getirmiş diyerek geliyor. Ve burada çalışan arkadaşlarımızda aşçımız ve diğer arkadaşlar işinde gayet başarılı hepsi balık çeşitlerine hakim hem balıklarımız taze hem de müşterilerimize hizmet konusunda kendimizi giderek geliştirmekteyiz. Balık fiyatlarına gelince fiyatlar geçen seneye oranla tabii geçen seneyle bu sene arasında örnek veriyorum mazot fiyatında artış var, İşte onunla birlikte ürün bol olduğu zaman balıkta fiyat düşüyor. Örnek veriyorum hamsiyi biz yüz liradan satıyoruz. Sezonu açtığımızdan beri hamsi yüz lira şu anda şartlara göre et ve tavuk fiyatlarına baktığımız zaman hamsi gayet makul bir fiyatta çünkü 100 TL’ye bir kilo alsanız hamsiyi üç kişi rahatça karnını doyurabilir’’ dedi.
Sivaslılar kışın taze balık ile sağlıklı
Her gün balık getirmek için yola çıktıklarında yaptıkları bu işten zevk duyduklarını ve artan mazot fiyatlarının yaptıkları işten daha önemli olmadığını aktaran Somtaş ‘’Çok fazla rağbet görmemizin sebeplerinden biri de biz balığı günlük ve getiriyoruz Sivas’ta balığı seven, taze balığı seven bir çok müşterimiz bulunmakta. Biz örnek veriyorum arabayı her gün gönderiyoruz. Verdiğimiz mazot parasına acımıyoruz , bir haftalık balık getirip mazottan kaçmıyoruz arabayı her gün gönderiyoruz. Her gün gönderiyoruz ve o yüzden her gün taze balık geliyor. Her gün taze balık geldiği için de rağbet görüyor Allah'ın izniyle hani bir haftalık falan balık getirdiğimizde ne olur? O balık bayatlar ondan dolayı bir haftalık hem mazottan kaçar. Ama bu sefer de yani insanlar tabi balık taze yenmeli müşteriler her zaman taze balık ister ve balığı haftalık getirdiğinde balık bayatlar ve müşterisi iptal olur uzun vadede. Ama biz ne yapıyoruz? Balıkları günlük getiriyoruz günlük geçirdiğimiz için. Arabamızla her gün yola gittiğimiz için taptaze balık geliyor. Rağbet görmemizin en büyük sebeplerinden ve özelliklerinden biri de budur’’ şeklinde konuştu. 'Sosyal medya büyük önem taşıyor' Müşterilerinden beklediği geri dönüş ve ilginin sebebini anlatan Somtaş ''Şimdi taze balık getirdiğimiz gibi biz teknolojinin de gelişmesi ile sosyal medyayı 7/24 aktif bri şekilde kullanıyoruz. Müşterilerimiz bize sosyal medyadan ulaşarak balıklar hakkında çalışmalarımız hakkında bilgi alıyor bize geri dönüşlerini talep ve ya şikayetlerini iletiyor. Balıklarımızın da çeşitliliğini güzel bir şekilde sosyal medya da gösterebeiliyoruz. Tabi bu şekilde olmasının bir sebebi de sosyal medya da ki çalışmalarımız. Onun dışında zatan Sivaslılar gerçekten balığı çok seviyor çok tüketiyor soğuk havalarda büyük protein ve bitmek bilmeyen faydaları sebebi ile balık kış aylarına vazgeçilmez'' dedi.
Hatice Kurt