Salamura yaprağın kilosu 200 TL'den başlıyor. Sivaslılar vazgeçemediği bayram yemeklerinden olan yaprak sarması için artan fiyatına rağmen vazgeçmiyor. Sivas Hali'nde 200 TL'den başlayan yapraklara rağbet oldukça fazla.
Tokat yaprağını tercih eden Sivaslılar, "Yaprak açık yeşil olmalı. Damarları kalın olmamalı, kart olmamalı. Ne büyük olmalı, ne de küçük olmalı" diyerek güzel yaprağın tarifini yaparken, "Yapraklar her bayramda artan fiyatlarla bizi karşılıyor. Maliyetlerden bahsediliyor, yapacak bir şey yok. Sivaslılar olarak yapraktan vazgeçemeyiz" şeklinde konuştular.
ET VE SEBZELERİYLE BİRLİKTE...
Etin kilosunun 450 TL'den, yaprağın ise 200 TL'den olduğunu, etin içine alınacak malzemelerle birlikte bir tencere yaprak sarmasının bu bayramda bin TL'ye malolacağını ifade eden Sivaslılar, "Artan fiyatlara rağmen bayramda hiçbir zaman bozulmayan ve misafirlere ikram edeceğimiz yaprak sarması her zaman tercihimiz olacak" ifadelerini kullandılar.
Esnaflar ise, satışlardan son derece memnun olduklarını, özellikle Tokat'tan yaprakları getirdiklerini belriterek, "Sivaslılar Tokat yaprağından vazgeçmez. Fiyatlar geçen bayrama göre yine de uygun. Kurban Bayramı'nda salamura yapraklar 120-150 T'den satılmıştı" dediler.
Melih Gezegen
ÖZEL HABER
Yayınlanma: 07 Nisan 2024 - 16:39
Bu yaprakların bir de doldurulması var!
Kilosu 200 TL'den başlayan salamura yaprak etle doldurulacak. Sarmanın maliyeti daha da yükseliyor. Bir kilo yaprağa gidecek olan 1 kilo et ile bir tencere sarma bin TL'den aşağı pişmeyecek.
ÖZEL HABER
07 Nisan 2024 - 16:39