Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, Kurban bayramına sayılı günler kaldığını ifade ederek, kurban bayramının bereketiyle geldiğini belirterek, piyasanın hareketlenmesinden dolayı memnuniyetini ifade etti.
Kurban bayramına az bir zaman yapılan alışverişlerle ve harcamalarla birlikte piyasada hareketlenme olduğunu , bunun da esnafa yansıyacağını belirten Sesob Başkanı Hakan Demirgil, “Kurban bayramına az bir zaman kaldı. Vatandaşlarımız bir taraftan kurban hazırlıklarını yaparken diğer taraftan da bayram alışverişlerini yaparak ihtiyaçlarını gideriyorlar. Yapılan alışverişler elbette esnafımızı da hareketlendirecektir. Ülke genelinde
zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç esnaf ve sanatkarlarımızı da etkilemiştir. Girdi maliyetlerinin sürekli artması esnafımızı da etkilemiştir. İnşallah en kısa sürede bu sıkıntıları da atlatacağız.” dedi.
Demirgil, et çekiminde vergisini ödeyen, istihdam sağlayan, hijyen kurallarına uyan kasap esnafının tercih edilmesini önerdi.
Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, merdiven altı olarak bilinen ve usulsüz bir şekilde et çekimi yapan vatandaşlara izin verilmediğini, bu konuda Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne gerekli girişimlerde de bulunduklarını hatırlatarak, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.Kasap esnafına da uyarılarda bulunan Sesob Başkanı Demirgil, et çekiminde vatandaşlara yardımcı olmalarını, hijyen kurallarına dikkat etmelerini, müşteri memnuniyetine önem vermelerini, belirlenen fiyat dışında farklı ücret almamalarını talep etti.
Sivas Esob Başkanı Hakan Demirgil, kurban kesiminde sıkıntı yaşanmaması için kalitesiz ve ucuz bıçakların tercih edilmemesini , kör bıçaklarla kurban kesilmemesini, kurban keserken mutlaka kaliteli bıçak kullanılmasını önerdi.
Sesob Başkanı Demirgil, “Kurban bayramına sayılı günler kala bıçak imalatı yapan esnaflarımızda yoğunluk yaşanmaya başladı. Esnaflarımız, vatandaşların kurban kesiminde kaliteli bıçaklarla kurban kesimini sağlamak için zor şartlar altında çalışmaktadır. Vatandaşlarımızın kurban kesiminde ve parçalamasında sıkıntı yaşamamaları için kalitesiz ve çin malı bıçak ile satırlardan uzak durmalı, çin malı olarak satılan ucuz bıçaklara
itibar edilmemelidir. Bu bıçaklar kurban kesimi sırasında hayvanlara eziyet edebilir ve kazalara neden olabilir.
O yüzden bıçak alırken kaliteli ve güvenilir olmasına dikkat edelim. Bıçaklarımızı , imalatını yapan, vergisini ödeyen esnafımızdan temin edelim. Bıçakcı esnafımız bu sene bıçakları 20, nacak ve satırları ise 30 TL’den bilemektedir” ifadelerine yer verdi. Bülten Haber
Kurban bayramına az bir zaman yapılan alışverişlerle ve harcamalarla birlikte piyasada hareketlenme olduğunu , bunun da esnafa yansıyacağını belirten Sesob Başkanı Hakan Demirgil, “Kurban bayramına az bir zaman kaldı. Vatandaşlarımız bir taraftan kurban hazırlıklarını yaparken diğer taraftan da bayram alışverişlerini yaparak ihtiyaçlarını gideriyorlar. Yapılan alışverişler elbette esnafımızı da hareketlendirecektir. Ülke genelinde
zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç esnaf ve sanatkarlarımızı da etkilemiştir. Girdi maliyetlerinin sürekli artması esnafımızı da etkilemiştir. İnşallah en kısa sürede bu sıkıntıları da atlatacağız.” dedi.
ETLERİ HİJYENİK YERLERDE ÇEKTİRELİM
Kurban bayramında kurban kesimi ile birlikte et çekiminin arttığına dikkat çeken Sesob Başkanı Hakan Demirgil, vatandaşlara uyarıda bulunarak hijyen olmayan yerlerde ‘Et Çekilir’ yazıları asıldığını açık alanlarda et çekildiğini ifade ederek, yasak olmasına rağmen et çekimlerinin hijyen olmayan evlerin önünde, farklı dükkanlarda, bahçelerde yapıldığını hazırlatarak, hijyen olmayan yerlerde et çekimi yapılmamasını tavsiye etti.Demirgil, et çekiminde vergisini ödeyen, istihdam sağlayan, hijyen kurallarına uyan kasap esnafının tercih edilmesini önerdi.
Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, merdiven altı olarak bilinen ve usulsüz bir şekilde et çekimi yapan vatandaşlara izin verilmediğini, bu konuda Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne gerekli girişimlerde de bulunduklarını hatırlatarak, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.Kasap esnafına da uyarılarda bulunan Sesob Başkanı Demirgil, et çekiminde vatandaşlara yardımcı olmalarını, hijyen kurallarına dikkat etmelerini, müşteri memnuniyetine önem vermelerini, belirlenen fiyat dışında farklı ücret almamalarını talep etti.
BIÇAKLAR 20, NACAK SATIR 30 TL’YE BİLENECEK
Sesob Başkanı Demirgil, “Kurban bayramına sayılı günler kala bıçak imalatı yapan esnaflarımızda yoğunluk yaşanmaya başladı. Esnaflarımız, vatandaşların kurban kesiminde kaliteli bıçaklarla kurban kesimini sağlamak için zor şartlar altında çalışmaktadır. Vatandaşlarımızın kurban kesiminde ve parçalamasında sıkıntı yaşamamaları için kalitesiz ve çin malı bıçak ile satırlardan uzak durmalı, çin malı olarak satılan ucuz bıçaklara
itibar edilmemelidir. Bu bıçaklar kurban kesimi sırasında hayvanlara eziyet edebilir ve kazalara neden olabilir.
O yüzden bıçak alırken kaliteli ve güvenilir olmasına dikkat edelim. Bıçaklarımızı , imalatını yapan, vergisini ödeyen esnafımızdan temin edelim. Bıçakcı esnafımız bu sene bıçakları 20, nacak ve satırları ise 30 TL’den bilemektedir” ifadelerine yer verdi. Bülten Haber