Sivas'ın vazgeçilmez bayram çorbası artan fiyatlardan nasiplenenlerden. Sivaslılar bayram çorbası için malzemeleri almak için hale gittiklerinde fiyatlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.
Kuru üzümün 200 TL, besni 250 TL, erik kurusu 200 TL, incir 450 TL, kayısı 350 TL'den başlayan fiyatlarla Sivaslıları karşılarken, bol kepçe çorba yapmayı düşünen Sivaslılar malzemelerin gramajlarını da düşürmek zorunda kaldılar.
250'şer gram almayı tercih eden vatandaşlara bir şey diyemediklerini ifade eden esnaflar ise, "Fiyatlar aldı başını gitti. Özellikle kayısı ve incir rakamları oldukça üste çekti" dediler.
ÇORBA NASIL OLSUN?
Sivaslıları çorbada vazgeçilmez olarak üzüm, besni ve erik kullandığını belirten esnaflar, "Yarma ile birlikte bağladıkları çorbaya, isterlerse nohut, fasulye de koyup, incir ve kayısı ile çeşitlendirbiliyorlar. Çorbaya isteğe bağlı olarak fındık, ceviz servis sırasında eklenir" dediler.
Sivaslıların bayram çorbasında üzüm kurusu, besni, erik ve kayısının çoğunlukla kullanıldığı, tatlının yanında az şekerli olarak bu çorbanın ikram edildiği belirtildi.
Musa Demir
ÖZEL HABER
Yayınlanma: 03 Nisan 2024 - 15:34
Bayram çorbasının tadı da acılaştı
Artan gıda fiyatlarında bayram telaşesinde bayram çorbası da isteyen aileler artan fiyatlar karşısında şaşkın. Kuru üzüm, besni, incir, erik, kayısı fiyatları şok etti.
ÖZEL HABER
03 Nisan 2024 - 15:34
İlginizi Çekebilir