Gerek ülkemizde gerekse de ilimizde özellikle yiyecek ve ekmek israfının fazla olduğunu ifade eden Sesob Başkanı Hakan Demirgil, “Ramazan ayında her yiyecek çeşitlerinin artması israfı da artırmaktadır. En çok çöpe atılan yiyeceklerin başında ekmek, unlu mamüller, sebze ve meyveler gelmektedir. Yaptığımız alışverişleri ihtiyaca göre almalı, alışverişe giderken mümkün olduğunca evde alışveriş listesi yapmalı, ihtiyaç fazlası ürünleri almamaya özen göstermeliyiz. Yemeklerimizi de ihtiyacımıza göre yaparak israftan kaçınmalıyız.
Vatandaşlarımız bir yandan gıda ürünleri ile hayat pahalılığından dert yanarken, aldığı ürünleri de israf etmemeli ve israftan kaçınmalıdır. Ramazan gibi kutsal bir ayda yardım etmenin ve paylaşmanın yolunun yalnızca satın almak değil, aldığımız ürünleri en doğru şekilde tüketmek olduğunu unutmamalıyız” dedi.
ESNAFLARIMIZ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNE ÖNEM VERMELİ
Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, Ramazan ayında çarşı ve pazarlarda hareketlilik yaşandığını vurgulayarak, “Ramazan ayını oruçlu geçirdiğimiz için alışverişlerde zaman zaman sorunlar yaşanabiliyor. Benim esnaflarımızdan ricam; müşteri memnuniyetine önem vermeleridir. Amacımız kimseyi kırmadan, incitmeden bu mübarek ayı geçirebilmektir. Bu ayda yoksulları da darda kalanları da unutmamak gerekir” şeklinde konuştu.
Sesob Başkanı Hakan Demirgil, Ramazan ayının tüm islam âlemine, esnaflara ve vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.
Oda ve Dernekler Bülten
YAŞAM
Yayınlanma: 12 Mart 2024 - 15:38
Başkan Demirgil'den israf ve müşteri memnuniyeti uyarısı!
Bolluk ve bereket ayı olan Ramazan ayına girmenin huzuru ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Sivas Esob Başkanı Hakan Demirgil, artan alışverişlerin israfa neden olmamasını tavsiye etti.
YAŞAM
12 Mart 2024 - 15:38