Sivas, arıcılık alanında Türkiye'nin önemli illerinden biri olma yolunda ilerliyor. Arıcılık işletme sayısı bakımından Türkiye ikincisi, bal mumu üretiminde Türkiye birincisi ve bal üretiminde ise Türkiye dördüncüsü olan Sivas, organik bal ve arı ürünleri ile de büyük bir üne sahip. Geniş yüzölçümü, zengin bitki florası ve endemik bitki türleri ile arıcılığa oldukça elverişli bir coğrafyada yer alan Sivas, bu alanda büyük bir potansiyele sahip.
Sivas'ta, 3 bin 750 arıcılıkla ilgilenen üretici, yılda toplamda 6 bin 500 ton bal üretimi gerçekleştiriyor. Bu veriler, şehrin arıcılık sektöründeki gücünü ve potansiyelini ortaya koyuyor.
Sivas Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, arıcılık alanında bilgi ve deneyim sahibi olmak isteyen vatandaşlar için önemli bir adım atarak, 20 Ocak 2025 - 03 Şubat 2025 tarihleri arasında 84 saat süreli bir Arıcılık Kursu düzenleyecek. Kurs, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
Arıcılık Kursu, sektörle ilgilenen yeni üreticilere eğitim imkanı sunarak, arıcılık bilgisini artırmayı ve üretim kapasitesini daha verimli hale getirmeyi amaçlıyor. Eğitimin içeriği, arıcılıkla ilgili temel bilgiler, teknik bilgiler, arı sağlığı ve bal üretimi gibi konularda detaylı eğitimler sunacak. Kursa katılım için üreticilerin Müdürlüğe dilekçe ile başvurmaları gerekiyor.
Hatice Kurt
ÖZEL HABER
Yayınlanma: 06 Ocak 2025 - 16:38
Güncelleme: 06 Ocak 2025 - 16:39
Arıcılığın başkentinde kurslar başlıyor
Sivas'ta Arıcılık Kursları başlıyor. 20 Ocak 2025 - 03 Şubat 2025 tarihleri arasında 84 saat süreli bir Arıcılık Kursu düzenlenecek.
ÖZEL HABER
06 Ocak 2025 - 16:38
Güncelleme: 06 Ocak 2025 - 16:39