Kayseri’de Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar sucuk yapmak için baharatlarını hazırlamaya başladı.
Kayseri’de Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar hazırlıklarını tamamlamaya başladı. Kurban etleriyle sucuk yapmak isteyen vatandaşlar sucuk yapmak için gerekli olan baharatlarını, sarımsaklarını ve bağırsaklarını almak için baharatçılarda yoğunluk oluşturdu.
Vatandaşın şu anda ilgisi fevkalade. Ancak havalar biraz sıcak olduğu için vatandaşlarımızın sucuktan ziyade sucuk içi yapmaları daha iyi olur. Çünkü hava sıcak olduğu için bozulma tehlikesi olabilir. Orta acılı sucuk için malzemelerimiz, 500 gram tatlı biber, 200 gram acı biber, 100 gram kimyon, 100 gram karışık baharat, 170-180 gram tuz, 20 metre bağırsak ve 700 gramla 1 kilo arasında sarımsak kattığımız zaman 10 kiloluk sucuk yapımı için yeterli olur” ifadelerini kullandı.
Kayseri’de Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar hazırlıklarını tamamlamaya başladı. Kurban etleriyle sucuk yapmak isteyen vatandaşlar sucuk yapmak için gerekli olan baharatlarını, sarımsaklarını ve bağırsaklarını almak için baharatçılarda yoğunluk oluşturdu.