40 yılı aşkındır ayakkabı tamirciliği yapan Ruşen Öztürk, "Enflasyon mağduru olan sayısı arttıkça bize olan talep de artmaya başladı" dedi.
Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz ve ardından yüksek enflasyon dar gelirli ailelerin sayısında artışı beraberinde getirirken, eskiye olan rağbette ciddi bir artış yaşandı. 20 yıl öncesine bşr dönüş yaşayan ülkemizde, neredeyse unutulmaya yüz tutan bazı meslekler tekrar canlanmaya başladı. Bunlardan en önemlisi de ayakkabı tamirciliği.
Konu hakkında açıklamada bulunan ayakkabı tamircisi Ruşen Öztürk, "40 yılı aşkındır bu mesleği yapıyorum. Herkesin, her kesimin tercihi bizlerdik. Devrin iktisat devri olduğu dönemelerde herkes bize ayakkabılarını getirir, tamirini yaptırarak biraz daha yeni ayakkabı almadan kullanımını düşünürdü. Son 2-3 yıldır 20 sene öncesine tekrar dönüş var. Bizler işyerlerimizi kapatmayı düşünürken, şimdi Ayakkabı tamiri yaptıranların artması ile iş yetiştirme telaşındayız" dedi.
En düşük maaşların asgari ücrette 17 bin, emekli maaşının 12 bin 500 TL olan ülkede kimsenin en ucuz 500 TL'den başlayan ayakkabı almaya gücünün yetmediğini belirten Ruşen usta, "Ayakkabılarını tamire getirenler arttı. Önceden hemen yenisi alınan ve tamir ettirilmesi düşünülmeyen ayakkabılar tamiratla ömrünün uzatılması isteniyor. Cüzi miktarlarda tamir ücreti ile yeni ayakkabı almaktan vatandaşları kurtarıyoruz" şeklinde konuşan Öztürk usta, "Bu gidişle eskisi gibi her köşe başı ayakkabı tamirci ustaları ile dolacak" dedi.
Hatice Kurt
ÖZEL HABER
Yayınlanma: 12 Ağustos 2024 - 14:03
Ayakkabı fiyatları arttıkça onların kıymeti de arttı
Dar gelirli ailelerin tercihi olan ayakkabı tamirine artan ayakkabı fiyatlarıyla birlikte artık her kesim için tercih olmaya başladı.
ÖZEL HABER
12 Ağustos 2024 - 14:03