Sivas'ta kıymalık etin kilosu 480 TL olurken, vatandaşlar kırmızı ette grama yöneldi. 3 adet köfte yaklaşık 56 TL olurken, köftenin tanesi 18 TL'ye maloluyor.
Tarım ülkesi olan Türkiye'de kırmızı et fiyatları aldı başını gitti. Kıymalık etin kilosu 480 TL olurken, kuşbaşı etin kilosu 520 TL'den satılıyor. Hal böyle olunca vatandaşlar kırmızı ette de grama, köfte isteyen vatandaşlar da tane işine yöneldi.
Bonfile tavuk etinin kilosu 130 TL olurken, palamut balığının tanesi 150 TL'den satılıyor. Vatandaşlar yine de kırmızı eti tercih ederken, tercihlerde grama yöneliyorlar.
Konu hakkında Bizim Sivas'a açıklamada bulunan Halil Taş, "Et almak istedim, 3 köfte yeterli. Kendim pişirmek istedim, tarttırdım 55,68 TL gibi bir rakam. Bir pide 10 TL. Domates ve soğan aldım, 12 TL. Bir öğün yemek 78 TL'ye geldi. Allah olmayana yardım etsin" dedi.
Bahar Hızar
Tarım ülkesi olan Türkiye'de kırmızı et fiyatları aldı başını gitti. Kıymalık etin kilosu 480 TL olurken, kuşbaşı etin kilosu 520 TL'den satılıyor. Hal böyle olunca vatandaşlar kırmızı ette de grama, köfte isteyen vatandaşlar da tane işine yöneldi.
İkame proteinlere müracaat
Kırmızı et fiyatlarında ki bu artışla birlikte vatandaşlar başta tavuk olmak üzere balık sezonu ile birlikte balık almaya başlarken, fiyatları bakımından kırmızı ete göre daha ucuz olduğuna dikkat çekiliyor.Bonfile tavuk etinin kilosu 130 TL olurken, palamut balığının tanesi 150 TL'den satılıyor. Vatandaşlar yine de kırmızı eti tercih ederken, tercihlerde grama yöneliyorlar.