Bu sorun ne yazık ki er ya da geç insanların hastalanmalarına ve hastaneye başvurmalarına sebep oluyor. Sivas’ta vatandaşın tercih ettiği en faydalı ilaç ise sakatat oldu.
Bağışıklık sistemini güçlendiren sakatatlar; işkembe, kelle, karaciğer, akciğer, böbrek ve paça gibi organlardan oluşur. Sivas’ta vatandaşların vazgeçilmezi olan sakatat ürünlerinde fiyatlar değişiklik gösterirken artan ekonomi ve hijyen koşullarından dolayı vatandaşın tercihi kasaplarda bulunan sakatat oluyor.
Fiyatların artmasından dolayı lokanta ve restaurant da tercih etmektense, vatandaşlar kendileri sakatat ürünlerini alarak, istedikleri gibi temizleyerek tüketiyor. Sivas’ın bilinen soğukları başlamışken ve mevsim hastalıkları artarken sakatat satıcıları yoğun mesai harcamaya devam ediyor.
Konu hakkında gazetemize röportaj veren Sivas sebze hali içinde bulunan sakatatçı Tamer Yiğit ‘’Sakatat tüketerek kansızlık ve anemi gibi riskli hastalıkların önüne geçilir, gribal enfeksiyonu engeller, gözden cilde kadar her derde devadır, özellikle kırık ve çıkıkların iyi olmasını en az süreye indirir. Kışın özellikle yaşlılar buzlanmadan dolayı kırık, çıkık vakası yaşamakta bu hastalıklarda sakatat ürünleri daha çabuk iyileşme imkanı sağlar. Tabi Sivas’ta bilinen hava şartlarının da gelmesi sonrası ilgi baya arttı dışarda ki fiyatlardan ve pandemi sonrası tüketmen isteyen vatandaşlar kendileri temizleyip pişirmek için tercihine bizden yana kullanıyor’’ dedi.
Kırmızı ete oranla vitamin ve mineral açısından daha zengin olan sakatat daha az yağ içeren yapısı nedeniyle kalori oranı düşük, karbonhidrat ve enerji yönünden yüksektir.
Abdullah Alkan
Fiyatların artmasından dolayı lokanta ve restaurant da tercih etmektense, vatandaşlar kendileri sakatat ürünlerini alarak, istedikleri gibi temizleyerek tüketiyor. Sivas’ın bilinen soğukları başlamışken ve mevsim hastalıkları artarken sakatat satıcıları yoğun mesai harcamaya devam ediyor.
Konu hakkında gazetemize röportaj veren Sivas sebze hali içinde bulunan sakatatçı Tamer Yiğit ‘’Sakatat tüketerek kansızlık ve anemi gibi riskli hastalıkların önüne geçilir, gribal enfeksiyonu engeller, gözden cilde kadar her derde devadır, özellikle kırık ve çıkıkların iyi olmasını en az süreye indirir. Kışın özellikle yaşlılar buzlanmadan dolayı kırık, çıkık vakası yaşamakta bu hastalıklarda sakatat ürünleri daha çabuk iyileşme imkanı sağlar. Tabi Sivas’ta bilinen hava şartlarının da gelmesi sonrası ilgi baya arttı dışarda ki fiyatlardan ve pandemi sonrası tüketmen isteyen vatandaşlar kendileri temizleyip pişirmek için tercihine bizden yana kullanıyor’’ dedi.
Kırmızı ete oranla vitamin ve mineral açısından daha zengin olan sakatat daha az yağ içeren yapısı nedeniyle kalori oranı düşük, karbonhidrat ve enerji yönünden yüksektir.
Abdullah Alkan