Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi
Şehrimizin damak tatları marka oluyor
Şehrimizin damak tatları marka oluyor
Sivas´ta kendini bu mesleğe adamış 45 yıllık fırıncı ustası Veysel Doğan patent başvurusunun sevindirici olduğunu ifade ederek geç kalınmış bir karar olduğunu söyledi
GÜNCEL
Peynir üretimi kursunu ziyaret ettiler
Peynir üretimi kursunu ziyaret ettiler
Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayit Yıldız, İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat merkez Onbaşılar Köyünde peynir üretim kursu gören 20 kadın çiftçiyi ziyaret etti
GÜNCEL
Yeni yılda ilk tercih hindi eti
Yeni yılda ilk tercih hindi eti
Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan hindi etine ilgi de artmaya başladı. Hindi eti yeni yıla evinde girmek isteyen vatandaşların ilk tercihi oluyor
EKONOMİ
PASTIRMANIN ANAYURDU SİVAS
PASTIRMANIN ANAYURDU SİVAS
İlimizde 40 yıldır pastırma ve sucuk imalatı yapan Salim Sarıönder, “Pastırma Kayseri´nin deniliyor. Bu kesinlikle yanlış. Pastırma Kayseri´nin değil Sivas´ın. Tarihte geriye doğru gittiğimizde Kayseri Sivas´a bağlıydı. O zamandan beri pastırma ilk olarak Sivas´ta yapılıyordu” dedi
GÜNCEL
“Kelle”ye hayran kaldılar
“Kelle”ye hayran kaldılar
Vakıf Ay Vakfı ve Tokatlı Sanayici İş Adamları Derneği (TOSİAD) yöneticileri bir dizi program kapsamında Sivas´a geldi. MHP Sivas İl Başkanı Özkan Turan Navruz´un misafir ettiği grup, Sivas´ın yöresel lezzetlerini tatma fırsatı bulurken kentteki tarihi yerleri de gezdi
GÜNCEL
Sivas standı yoğun ilgi gördü
Sivas standı yoğun ilgi gördü
Bu yıl 11´incisi düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresi´nde Sivas standı yoğun ilgi gördü. Ziyaretçiler Sivas´a özgü yöresel lezzetleri tatma fırsatı buldu
GÜNCEL
“Halkımızın talepleri göz ardı edilmemeli”
“Halkımızın talepleri göz ardı edilmemeli”
Sosyal medya üzerinden bazı vatandaşların ve vatani görevini yerine getiren Mehmetçiklerin büyük bir özlemle istedikleri Sivas´ın markası haline gelen Etli Ekmeği Belediye Başkanı Sami Aydın´dan talep etmeleri üzerine Başkan Aydın bu istekleri yerine getirmiş ve kargoyla bu yiyecekleri başta Mehmetçikler olmak üzere gurbetteki Sivaslılara göndermişti.
GÜNCEL
Yapex Fuarı´nda Sivas rüzgarı
Yapex Fuarı´nda Sivas rüzgarı
Sivas Belediyesi, bu yıl 25.´si gerçekleştirilen Uluslararası Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı´nda Kale Projesi başta olmak üzere, şehrimize kazandırılan ve önümüzdeki süreçte yapılması planlanan projeleri anlatıyor
GÜNCEL
Sivas´ın lezzetleri görücüye çıktı
Sivas´ın lezzetleri görücüye çıktı
Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası (GARO) Gastronomi Rehberliği Uzmanlık Programı Uygulama Gezisi kapsamında Türkiye´nin çeşitli illerinden gelen Ülkesel Profesyonel Turist Rehberleri Cumhuriyet Üniversitesi´nde (CÜ) toplandılar.
GÜNCEL
“CUMHURİYET”İN TEMELİNİ BU ADAMLAR ATTI!
“CUMHURİYET”İN TEMELİNİ BU ADAMLAR ATTI!
Yüzlerinde her birinin ayrı bir asalet çizgisi bulunun bu insanları asil yapan şey: Şehirli, yürekli ve yüce gönüllü olmalarıdır
GÜNCEL
Hamsi Tezgahta: Kilosu 15 lira
Hamsi Tezgahta: Kilosu 15 lira
Av yasağının sona ermesiyle denize açılan balıkçılar umduğunu bulamayınca, Karadeniz´de az miktarda avlanan hamsi tezgahlarda 15 liradan satışa sunuluyor.
GÜNCEL
Sivas Günleri dolu dolu geçti
Sivas Günleri dolu dolu geçti
“Bozkırdaki Cennet” sloganıyla bu yıl 8.si düzenlenen Sivas Günleri dolu dolu geçti… Yenikapı etkinlik alanında gerçekleşen Sivas Günleri´nde, Sultanşehir Sivas her yönüyle İstanbul´a taşındı. Yüzbinlerce vatandaşın akın ettiği etkinlik üç gün boyunca devam etti.
GÜNCEL
Kamulaştırmaya 45 milyon lira
Kamulaştırmaya 45 milyon lira
“Kale Projesi Yatırım ve İşletme” konulu değerlendirme çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştayda konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın, “Sivas Kale projesiyle ilgili uzun zamandan beri birtakım çalışmalar yapılıyor. Özellikle mülkiyet sorunlarının da bertaraf edilmesi çok sembolik bir kısmı hariç projeye hız verdik. Bugüne kadar bu proje ile ilgili kamulaştırma bedeli olarak yaklaşık 45 milyonluk bir harcama yapıldı” dedi
BELEDİYE
“Divriği Pilavı”nı yaşatıyorlar
“Divriği Pilavı”nı yaşatıyorlar
İstanbul´da yaşayan Divriğililer, yöresel lezzetleri olan “Divriği Pilavı” ile Ramazan sofralarını bereketlendiriyor
GÜNCEL
10 liradan alıcı buluyor
10 liradan alıcı buluyor
Sivas´ın yöresel lezzetleri arasında yer alan madımak 10 liradan alıcı buluyor
GÜNCEL
“Selçuklu´dan Sivas´a” adlı sergi açılacak
“Selçuklu´dan Sivas´a” adlı sergi açılacak
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi Sergi Salonu´nda “Selçuklu´dan Sivas´a” adlı resim sergisi açılacak
GÜNCEL
Yöresel yemeklerimiz tanıtılacak
Yöresel yemeklerimiz tanıtılacak
İlimizde, yöresel lezzetlerin tanıtılması ve unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin ortaya çıkarılması amacıyla Turizm Haftası kapsamında yöresel yemek yarışması düzenlenecek
KÜLTÜR
Başkentte Sivas rüzgarı esecek
Başkentte Sivas rüzgarı esecek
“Sultan Şehir” Sivas, 4 gün boyunca “Travel Expo Ankara 2017 Turizm Fuarı”nda tanıtılacak. Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, “Fuarda ağırlıklı olarak Yıldızdağı Kış Sporları Turizm Merkezi, Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası, Kangal Balıklı Kaplıca, Sıcak Çermik, Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu ile el sanatlarımız öne çıkarılarak tanıtılacak. Ayrıca, ilimizin tarihi ve doğal değerlerinin yer aldığı 50 adet poster de sergilenecek” dedi
GÜNCEL
Ulaş´ta "yemek saati" uygulaması
Ulaş´ta "yemek saati" uygulaması
Ulaş ilçesindeki bir okulda, "yemek saati" uygulaması başlatıldı.
EĞİTİM
130 yıldır değişmeyen lezzet
130 yıldır değişmeyen lezzet
Sivas´ta 130 senedir pastırma, sucuk ile kavurma imalatı yapan ve satışa sunan Sarıönder ailesi, internet üzerinden de kargo yoluyla tüm ülkeye sipariş gönderiyor
Hamsinin kilosu  12 TL´ye kadar çıktı
Hamsinin kilosu 12 TL´ye kadar çıktı
Soğuk ve olumsuz hava koşulları balık fiyatlarını da etkiledi. Soğuk Hava balık fiyatlarını olumsuz yönde etkiledi.
EKONOMİ
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
Sivas için namaz vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsi
06:00 07:44 12:44 15:09 17:27 18:59
Daima iyiyi, güzeli, doğruyu öğrenebilmek için okuyunuz, okutunuz?

Hacı Bektaşı Veli